Äntligen VM-premiär!

Nu börjar det, Fotbolls-VM. Världens bästa mästerskap, massor av spännande matcher, skrällar, favoritfall, snygga mål, heroiska insatser, dramatik.

Vi har fyra veckor på oss att insupa atmosfären, njuta av högklassig fotboll och spekulera i vilka som tar hem VM-bucklan.

Först ut är värdnationen Sydafrika som kl 16:00 i eftermiddag tar sig an Mexiko. För mästerskapets skull hoppas man på Sydafrikansk triumf. Ju längre hemmanationen går, desto bättre mästerskap.

Jag minns VM i Tyskland för fyra år sedan som upplevdes på plats. Tyvärr tillhörde man den skara fans som bara fick biljetter till premiären mot Trinidad/Tobago och inte den episka Paraguaymatchen, men det är en annan historia.

Kommer ihåg mötet mellan Tyskland och Polen. Hur de tyska fansen var helt vilda av glädje, inte en så vacker syn alla gånger, och hur turneringen lyfte med varje tysk framgång.

Det ska bli mycket intressant att se vad Parreira har åstadkommit med sitt Bafana Bafana idag. Klarar man av förväntningarna? Mexiko är en svår motståndare som ofta tar sig vidare från gruppspelsfasen. Räkna med en härlig öppningsmatch trots att det kanske inte ser ut som en sådan på pappret!

Nu kör vi!

Comments are closed.