Att de aldrig fattar…

England är utslaget igen. Och engelsmännen är lika chockade som alltid. Men varför? Jag har sagt det innan och säger det igen, England är inte tillräckligt bra!

Tittar man på den engelska truppen kan man konstatera att där finns klasspelare som Steven Gerrard, Wayne Rooney, Frank Lampard, John Terry och Ashley Cole.

Med den stommen skulle man förstås klara sig långt… om man bara inte hade en väldigt tunn trupp.

Anledningen till att dessa spelare presterar så bra i sina klubblag tror jag går att finna i medspelarna. Samt att man i sina klubblag har tydliga roller.

Ta Steven Gerrard som exempel.

Gerrard hade visserligen en tung säsong i år, men om man ser lite längre tillbaka är det ganska uppenbart att mittfältaren trivs bäst i en uppställning där denne får vara centrum. I Liverpool spelade Gerrard på ett mittfält med städaren Javier Mascherano (som Maradona bygger Argentina kring) och skicklige passningsläggaren Xabi Alonso, ordinarie i Spanien.

I landslaget backas han upp av tröge Gareth Barry (fråga Özil) och Frank Lampard, vars spelstil i mångt och mycket påminner om Gerrard. Resultatet verkar mest bli att ingen riktigt vet vad man ska göra.

När England starar med Mathew Upson, Glen Johnson och Gareth Barry inser man snabbt att man har problem. Inte för att de är några dåliga fotbollsspelare, men för att gå riktigt långt i VM håller det inte. I dagens fotboll är farten A och O i ett framgångsrikt fotbollslag. Titta på de sydamerikanska lagen, på Japan och Sydkorea som båda avancerade från gruppen, Tyskland, Spanien och Portugal.

Eller vänd på det, titta på England, Frankrike och Italien…

När dessutom totalt ofarlige Emile Heskey får speltid i match efter match, tja vad ska man säga då?

Jo, att truppen och urvalet i England är för tunt.

**********

Sen måste man ju bara ställa sig frågan om inte Fabio Capello borde gjort som Joacim Löw och satsar på sina yngre, och snabbare, spelare.

Personligen hade jag gärna sett att italienaren i mötet med Tyskland satsade på en 4-2-3-1 uppställning; James – Johnsson, Dawson, Terry, Cole – Lampard, Carrick – Lennon, Gerrard, Cole – Rooney.Om det hade gått bättre vet i fan, men det hade i var fall varit roligare att se på!

Tags:

Comments are closed.