De vinner VM!

Det börjar brännas nu. VM är bara några dagar bort och experterna kommer med uppdaterade tips hela tiden. Spanien nämns som den stora favoriten före Brasilien och de båda utmanas främst av Tyskland, Argentina, Italien och Frankrike. Men vilka har de bästa förutsättningarna?

Spanien har ett komplett lag med idel världsstjärnor. Stommen är Barcelonafostrad och med en centrallinje bestående av Casillas, Pique, Xavi och Torres som dessutom kompletteras av offensiva lirare som Fabregas, Iniesta, David Silva, David Villa, Jesus Navas med flera så inser man snabbt att Spanien blir svårslagna i detta VM.

Brasilien kommer till spel med en lite mer anonym trupp än tidigare men man har en imponerande startevla. Vassa trion Robinho, Luis Fabiano och Kaka borgar för många mål och försvaret ser i alla fall på pappret riktigt starkt ut. Tre riktigt vassa målvakter och rutinerade herrar som Lucio, Juan, Maicon ger en stabil grund. Ska brassarna lyckas gå hela vägen hänger nog mycket på mittfältet.

England nämns av många men som vi varit inne på tidigare saknas det en kreatör på det engelska mittfältet. Dock lär man vara med långt framme. Försvaret är starkt trots avsaknaden av nyligen skadade Rio Ferdinand. Terry, King, Cole och Johnsson är fyra rutinerade och skickliga försvarare. Den stora frågan är väl egentligen hur Fabio Capello väljer att formera sitt mittfältet. Dilemmat Gerrard kontra Lampard är inte löst och frågan är om inte det bästa är att spela med fem man på mitten och en ensam Wayne Rooney på topp. Men till guld räcker det inte.

Frankrike gick hela vägen till final 2006 och man krånglade sig vidare till Sydafrika vina en hand mot Irland. Även om man långt i från imponerat i kvalet känns ändå fransmännen som lite av en dark horse. Det finns gott om klasspelare på väg upp i karriären vilket innebär att de är hungriga på framgång. Defensiven lär sitta där, nyckeln för omdebatterade förbundskaptenen Raymond Domenech ligger i att få igång offensiven, framförallt genom Frank Ribery, Nicolas Anelka och Yoann Gorcuff.

Tyskland kan man förstås aldrig räkna bort och det gör vi inte heller denna gång trots att man Joacim Löw förfogar över ett i sammanhanget orutinerat lag. Avsaknaden av Michael Ballack är stor och ett tungt ansvar vilar på Bastian Schweinsteiger. Men nej, den här gången går man max till kvartsfinal.

Italien då, kan man försvara guldet från 2006? Guldhjälten Grosso är med igen men många tunga namn har fallit bort. Truppen känns inte alls så het som exempelvis Spaniens och man saknar den stora fixstjärnan Francesco Totti, Mycket hänger på mittfältarna Daniele De Rossi, Andrea Pirlo och Mauro Camoranesi men räkna inte med några stordåd från italienarna. Sist men inte minst har vi

Argentina med den galne Diego Armando Maradona i spetsen. Argentina kommer till spel utan petade Champions League mästarna Javier Zanetti och Esteban Cambiasso, men man förfogar över ett riktigt intressant lag som om man får det att stämma mycket väl kan gå hela vägen. Inget lag har bättre anfallsbesättning. Messi, Tevez, Higuain, Milito, Aguero lär innebära en hel del mål framåt och defensivt brukar Argentina vara starka.

Argentina blir därför vår vinnare av Fotbolls VM 2010!

Dessutom höjer vi ett varningens finger för Holland


One Response to “De vinner VM!”

  1. Roman skriver:

    Vem vinner imorgon Spanien – Portugal ?