Den svenska truppen mot Danmark och Albanien

I går togs den svenska VM-kvaltruppen till mötena med Danmark och Albanien i början av oktober ut. Henrik Larsson, Daniel Andersson och Markus Rosenberg är tillbaka, däremot saknas skadade Johan Elmander och Tobias Hysén denna gång.

Vad kan man då säga om truppen som ska knäcka danskarna i Parken. Tja, målvakterna är det inte mycket att säga om. Andreas Isaksson kommer så klart att ta plats mellan stolparna.

Försvarslinjen är också given – från höger: Nilsson, Mellberg, Majstorovic, Safari – precis som mittfältet – återigen från höger: R Elm, Svensson, Källström, Holmén.

Och visst startar Henke med Zlatan på topp! Allt annat känns ganska otroligt med tanke på hur förbundskaptenerna brukar resonera. Att Berg och Rosenberg knappast kan sägas vara i storform talar förstås än mer för Henke.

Det ska förstås bli kul att se Henke i landslaget igen, formen verkar vara god med tanke på de två målen mot AIK. Samt hans defensiva kvaliteter.

Att Johan Elmander saknas är förstås ett avbräck i en match av den här karaktären. Men det faktum att vi måste vinna den här matchen – och således också göra mål – gör att jag snarare ser det som en fördel att spela med Henke alternativt Markus Berg.

Det kommer att bli en mastig rysare, det är helt klart.

En spelare som förmodligen inte kommer få någon speltid är Dusan Djuric. Men visst är det kul att den före detta Halmstadspelaren, med sin konstruktivitet, nu kommit med i truppen.  Kanske kan Dusan dock få en nyckelroll i andra halvlek mot Danmark om vi ligger under i halvtid.

Truppen i sin helhet

Målvakter
Eddie Gustafsson, Red Bull Salzburg
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven

Försvarare
Andreas Granqvist, FC Groningen
Petter Hansson, Rennes
Mikael Lustig, Rosenborg
Daniel Majstorovic, AEK Aten
Olof Mellberg, Olympiakos
Mikael Nilsson, Bröndby
Behrang Safari, FC Basel
Oscar Wendt, FC Köpenhamn

Mittfältare
Daniel Andersson, Malmö FF
Dusan Djuric, FC Zürich
Rasmus Elm, AZ Alkmaar
Viktor Elm, Heerenveen
Samuel Holmén, Bröndby
Kim Källström, Lyon
Sebastian Larsson, Birmingham
Anders Svensson, Elfsborg

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona
Henrik Larsson, Helsingborg
Marcus Berg, Hamburg
Markus Rosenberg, Werder Bremen

Comments are closed.