Det svenska mittfältet offensivare än vanligt…

Dags att starta uppladdningen mot lördagens avgörande VM-kval i Budapest. En svår uppgift väntar för ett svenskt landslag som trots allt ser intressantare ut än på länge.

Zlatan Ibrahimovic är i och för sig inte i full form än men bara den sköna debuten mot Sporting Gijon i helgen betyder förstås en hel del för vårt största hopp i kvalet.

Frågan är hur pass mycket sanning det ligger i uppgifterna om en ny skada, enligt uppgift knäet, men räkna med att Zlatan kommer till spel.

Bredvid honom måste Marcus Berg få chansen nu. Efter en fin start i Hamburg med mål i stort sett i varje inhopp har han visat att han kan göra mål på riktigt kvalificerat motstånd. Och mål är som bekant något vi är i stort behov av.

Därför kan vi också räkna med en lite offensivare inställning till matchen än vanligt. Och visst ska det bli spännande att se ett offensivt inriktat landslag igen.

Nyckeln till offensiven kommer ligga på mittfältet.

Trion Samuel Holmén, Kim Källström och Rasmus Elm kommer alla få lite friare tyglar än normalt framför en balanserande Anders Svensson.

Men minst lika viktiga blir ytterbackarna Behrang Safari och Mikael Nilsson. Vågar de gå är mycket vunnet.

Ungern då?

Visst har de plockat många poäng i kvalet hittills men visst är de överskattade.

Titta bara på resultaten i kvalet hittills;
Ungern – Danmark 0-0
Sverige – Ungern 2-1
Ungern – Albanien 2-0
Malta – Ungern 0-1
Albanien – Ungern 0-1
Ungern – Malta 3-0

Ta sedan en titt på återstående matcher;
Ungern – Sverige
Ungern – Portugal
Portugal – Ungern
Danmark – Ungern

Det kan förstås bli så att Ungern kammar noll i resten av kvalet.

Jämför detta med Sveriges återstående matcher;
Ungern – Sverige
Malta – Sverige
Danmark – Sverige
Sverige – Albanien

Att vi hamnar före Ungern är i alla fall jag övertygad om, kampen står mellan Sverige och Portugal. För Danmark tappar väl inte förstaplatsen…

One Response to “Det svenska mittfältet offensivare än vanligt…”

  1. […] blir nog uppställningen på mittfältet som den jag skrev om igår, men ju mer man tänker på det, desto mer hoppas jag på ett mittfält bestående av från […]