En match med två ansikten – men hoppet är tillbaka!

Det var ett nervöst och krampaktigt Sverige som kom till spel mot Malta på Ulevi i går. Men det tog sig, och det gjorde det ordentligt. Det negativa lämnar vi därhän den här gången, det viktiga var att fick fick se prov på ett landslag som kan spela boll ganska bra och som tände hoppet om en positiv kvalhöst!

Bäst i Sverige var glädjande not vänsterbacken Behrang Safari som låg bakom en hel del med sina offensiva raider och sin fina vänsterfot. Kim Källströms 1-0 var ett tydligt bevis på varför vi måste spela med vänsterfötter på vänsterbacken.

Glädjande var också att Anders Svensson var tillbaka. Den många gånger hårt kritiserade mittfältaren agerade precis som den ledare han är. Med ett enkelt och snabbt passningsspel, framförallt då i andra halvlek, var det Anders som startade anfallen från sin tillbakadragna mittfältsposition.

En tredje aspekt som lovar gott inför framtiden var samarbetet mellan Zlatan Ibrahimovic och Rasmus Elm. Att Elm har det där lilla extra som väldigt få spelare har visste vi sedan tidigare. Och sulklacken till Zlatans 3-0 var magisk. Räkna med mer godis de båda emellan i framtiden.

Att vi inte lyckades stänka dit en boll till och passera Portugal var så klart synd, men det viktiga den här kvällen var att vi fick tillbaka tron på det svenska landslaget igen. Allt som behövdes var lite nya influenser. Nu ser vi fram emot ett mycket spännande U21-EM med A-landslagsspelarna Markus Berg och Rasmus Elm i fokus!

Spelarbetyg mot Malta (1-5)

Andreas Isaksson – 2

Adam Johansson – 2
Olof Mellberg – 2
Daniel Majstorovic – 2
Behrang Safari – 4

R Elm – 3
Svensson – 4
Kim Källström – 3
Viktor Elm – 2

Marcus Berg – 2
Zlatan Ibrahimovic – 3

10 juni 2009 – VM-kval

Sverige – Malta 4-0 (1-0)
1-0 (22) Kim Källström, 2-0 (52) Daniel Majstorovic, 3-0 (56) Zlatan Ibrahimovic. 4-0 (58) Marcus Berg

Startelvan
Sverige: 1 Andreas Isaksson – 5 Adam Johansson, 3 Olof Mellberg, 4 Daniel Majstorovic, 2 Behrang Safari – 7 Rasmus Elm, 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström, 6 Viktor Elm – 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Marcus Berg

Byten
7 Rasmus Elm ut – 15 Sebastian Larsson in 77
6 Viktor Elm ut – 17 Samuel Holmén in 80
11 Marcus Berg ut – 18 Tobias Hysén in 78

Comments are closed.