En nystart redan ikväll tack!

Då var det dags för match igen. Malta på Gamla Ullevi ska naturligtvis inte vara några bekymmer trots problemen i kvalet så här långt. Flera spelare saknas sedan Danmarkmatchen. Henrik Larsson, Johan Elmander, Mikael Nilsson och Markus Rosenberg är inte med vilket förstås öppnar upp för nya spelare i startelvan.

Jag hoppas på en ordentlig nystart ikväll och en satsning mot att spela in ett nytt landslag som ska ge oss nya trevliga sommarminnen med regelbundet VM och EM spel. Och jag tror att samma medicin är precis vad som kan ta oss upp på andra plats i gruppen när den summeras i höst.

Det finns inget annat alternativ. Vi måste satsa framåt nu, utan hängslen och livrem och då finns det inga kompromisser.

Ikväll ska därför följande elva starta:

Andreas Isaksson – Behrang Safari, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Behrang Safari – Rasmus Elm, Anders Svensson, Viktor Elm, Samuel Holmén – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg

Det borde egentligen inte vara något snack. Enda frågetecknet är Anders Svensson som om han inte är fit for fight ersätts av Kim Källström.

Ser man på mittfältet måste vi vara betydligt rörligare och löpvilligare än tidigare. Vilka spelare besitter de egenskaperna. Jo Viktor Elm och Samuel Holmén. Vi måste kunna sätt igång spelet snabbt, inte via mittbackarna utan via en mötande innermittfältare i Anders Svensson, och vi måste kunna vara betydligt mer kreativa för att ge Zlatan de rätta bollarna. I det sistnämnda fallet är Rasmus Elm klart bäst lämpad som han redan nu är landslagets bäste spelfördelare!

Rörlighet, kreativitet och entusiasm – på ett och samma mittfält.

En gång i tiden var Lagerbäck med och släppte satsade på ett mittfält bestående av unga hungriga spelare i Fredrik Ljungberg, Anders Svensson, Christian Wilhelmsson. Dags göra samma sak igen! Med två bröder Elm i spetsen.

Ikväll stänker Markus Berg för övrigt in 2 bollar!

Comments are closed.