Finland väntar i VM-kvalgenrep

Så är det då dags för Sverige att göra ett första avstamp mot den tuffa hösten med superviktiga VM-kvalmatcher, den första mot Ungern borta om ett par veckor. Finland står på programmet och motståndet är valt eftersom de spelar på samma sätt som just Ungern.

Sverige saknar som bekant skadade anfallsduon Zlatan Ibrahimovic, som dock är tillbaka mot Ungern, och Henke Larsson som kan ha gjort sin sista landskamp efter den tunga skadan tidigare i somras.
Läge att ge nya förmågor chansen.

Jag vill se samma anfallspar som i U21-EM. Marcus Berg och Ola Toivonen. Inte bara för att de gjorde så bra ifrån sig i sommarens slutspel, utan för att Berg kommer spela mot Ungern, samtidigt som Toivonen är den spelare i den svenska truppen som påminner mest om Zlatan Ibrahimovic.

Men så kommer inte bli fallet. Istället kommer Lars Lagerbäck att starta med anfallsduon Marcus Berg och Johan Elmander.

På mittfältet hoppas jag att Rasmus Elm är tillräckligt kurant för att ta platsen till höger. På den andra kanten vill jag se Samuel Holmén.

Centralt är Anders Svensson, som för övrigt närmar sig landskamp nummer 100, förstås given. Vid dennes sida vill jag se Viktor Elm istället för Kim Källström. Två spelare som i mångt och mycket påminner om varandra, där Elm saknar Källströms rutin, men där Elm ändå känns vassare och mer noggrann i sitt spel. Men räkna med att det blir tvärtom.

Det stora glädje ämnet i det annars så skrala kvalet har så klart varit samarbetet mellan Olof Mellberg och Daniel Majstorovic. Två spelare som kompletterar varandra utmärkt då Majstorovis får sköta uppspelen medan Mellberg får låta bli.

Vid sidan av dessa båda greksiska mittbacksbjässar vill jag se Mikael Lustig och Behrang Safari. Den senare har redan visat vad han går för i stora sammanhang och den förstnämnde har många fina år framför sig på den svenska högerbacken. Men i denna match kommer namnen Nilsson att starta.

I mål står Andreas Isaksson.

Min startelva: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – R Elm, Svensson, V Elm, Holmén – Berg, Toivonen

Lagerbäcks startelva: Isaksson – Nilsson, Mellberg, Majstorovic, Safari – R Elm, Svensson, Källström, Wilhelmsson – Berg, Elmander

Comments are closed.