Henrik Larsson senast att ansluta sig till diger skadelista

På lördag spelas en mycket viktig match i VM-kvalet mot Portugal hemma på Råsunda. Efter Danmarks sena vändning i Portugal senast är det ett revanschsuget landslag som kommer på besök till Sverige. I laget finns nu också Christiano Ronaldo som inte fanns med i inledningen av kvalet då han var skadad. Just skadorna har blivit det stora samtalsämnet inför landskampen.

Henke missar matchen

Sverige brottas med stora problem och senast igår tvingades Henrik Larsson kasta in handuken och ansluta sig till den växande skaran skadade landslagsspelare. Det började med långtidsskadade Erik Edman och Rami Shaaban, fortsatte med Tobias Linderoth och Anders Svensson, samt Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson. Och så nu också Henrik Larsson. En halv startelva.

Skadebekymmer även hos Portugal

Men trots alla skador finns det hopp. Johan Elmander är tillbaka, samtidigt som både Markus Rosenberg och Marcus Berg hittat målet flera gånger i säsongsupptakten. Dessutom blir det inget spel för Portugals spelfördelare Deco eller löpvillige Maniche på lördag. Dessa båda är skadade och missar matchen. Det gör sedan tidigare även Chelseas mittbacksklippa Ricardo Carvalho och den rutinerade yttern Simao.

Vi återkommer med en utförlig införrapport på fredag!

Tags: , ,

Comments are closed.