Knepigt läge för Serbien…

Fyra grupper är spelade. Dags för en första kort summering av intrycken.

Tyskland imponerade i vanlig ordning och bjöd i går på den bästa underhållningen hittills i VM. Med flygande anfallsfotboll körde man över ett blekt Australien som dessutom fick viktige Cahill utvisad.

Trots att Tyskland i år ställer upp med ett lite mindre rutinerat lag har man med den första matchen på näthinnan andra kvaliteter man tidigare saknat.

Tekniken, fötterna och kreativiteten hos lirare som Özil och Muller kan ta Tyskland långt i sommar.

Men, än är det nog för tidigt att utnämna tyskarna till världsmästare!

Ett annan favorit som fick en bra start är Maradonas Argentina. 3 poäng och en hel del skapade chanser som iofs borde gett fler mål. Argentina blir att räkna med!

Om Tyskland och Argentina fick en smakstart på VM så var det inte lika muntra miner i England, Frankrike och Serbien. Lag med flera världsstjärnor i trupperna.

England stjälptes i vanlig ordning av en målvaktstavla, Frankrike spelade precis lika stereotypt och statiskt som vi vant oss vid under Domenech och Serbien lyckades inte förvalta sina chanser mot Ghana.

England och Frankrike kommer förstås gå vidare ändå då motståndet i deras grupper är beskedligt, värre då för Serbien som nu måste ta minst en poäng mot Tyskland. Klarar man det??

Comments are closed.