Ljust för Holland – mörkt för Danmark

Det blev inte den färgsprakande match man hade hoppats på, men vi fick ändå se ett Holland som kommer att bli farliga i turneringen. För trots att man saknade Arjen Robben visade framförallt andra halvleken att bredden finns när pigga inhopparna Elia och Affelay satte snurr på ett annars ganska segt anfallsspel.

Men samtidigt kanske just bredden är lite av ett dilemma för förbundskapten van Marwijk. För det fungerade inte speciellt bra med både Wesley Sneijder och Rafael van der Vaart på planen. Det märktes tydligt att den senare inte trivs på vänsterkanten, speciellt när läckre Eljero Elia ersatte.

Men det är klart, det är ju knappast så att van Marwijk skulle vilja byta med Morten Olsen, vars lag såg väldigt trubbigt ut.

Den stora frågan för Holländarna är väl annars hur pass väl försvaret står sig. Något svar på den frågan gavs inte idag.

För Danmark ser det inte speciellt hoppfullt ut. Nu måste man ta fyra poäng på Japan och Kamerun. Därför blir det mycket intressant att följa matchen mellan dessa båda som startar om några minuter…

Comments are closed.