Nytt Sverige föll mot Frankrike

När Sverige och Frankrike spelade jubileumslandskamp på Ullevi i Göteborg på onsdagskvällen passade förbundskapten Lars Lagerbäck på att testa ett nytt spelsystem. 4-4-2 fick stå tillbaka för nya 3-5-2, ett skifte som gav både positiva och negativa svar.

Matchen slutade 3-2 till Frankrike efter två mål av Govou och ett av Benzema. För Sverige nätade Henrik Larsson och Kim Källström. Det senare kom på straff och innebar en sen reducering medan det förstnämnda gav Sverige ledningen tidigt i matchen.

Det nya spelsystemet gav framförallt Sverige ett bättre passningsspel och större rörlighet. Anfallsspelet var emellanåt en fröjd för ögat och bakom det mesta låg just Kim Källström som stortrivdes i sin nya roll. Även Henrik Larsson stod för en fin instats.

Tyvärr lyckades Frankrike visa på spelsystemets brister i den andra halvleken då man ständigt hittade ytan bakom Sveriges ytterbackar/mittfältare. Sammanfattningsvis kan man konstatera att tre man på det centrala mittfältet är melodin att satsa på medan trebackslinjen nog bör kompletteras en ytterligare en man. Vi tycker det är dags för 4-2-3-1, och hoppas på följande kvalelva om två veckor; Isaksson – Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson – Andersson, Svensson – Wilhelmsson, Källström, H Larsson – Ibrahimovic.

Tags: ,

Comments are closed.