Portugal svaga hemma!

Nu börjar det dra ihop sig. En dag kvar till den viktiga matchen i Porto. Den stora frågan är så klart startelvan och egentligen är det på kanterna frågetecknen finns. Det troliga är ändå att Erik Edman gör comeback i tävlingssammanhang i landslaget, detta trots matchovana, samt att Christian Wilhelmsson spelar till vänster på mittfältet, samtidigt som, ja vem tar platsen till höger egentligen?

Rasmus Elm eller Sebastian Larsson. Eller kanske Samuel Holmén. Vårt tips är den förstnämnde som i så fall ska bli mycket intressant att följa.

Annars handlar mycket om hur Sverige ska få bukt med Portugals beryktade kantspel. Christiano Ronaldo och, som det verkar, Simao är hemmalagets stora vapen i offensiven. Får Nilsson och Edman övertaget här blir det poäng, minst. Om inte blir det mycket svårt att få med sig ett bra resultat.

Samtidigt ska vi komma ihåg att Portugal inte spelat speciellt bra på hemmaplan i de senaste kvalmatcherna. 2-3 och 0-0 mot Danmark respektive Albanien imponerar sannerligen inte och i EM-kvalet senast fick man bland annat 0-0 mot Finland, 1-1 mot Serbien och 2-2 mot Polen. På de sex senaste matcherna i Portugal har man bara vunnit en, 1-0 vinsten mot Armenien.

Sverige har chansen – frågan är om man tar den?

Comments are closed.