Rasmus Elm till vänster, Larsson till höger – det optimala mittfältet!

Rasmus Elm har under det senaste året slagit igenom ordentligt i landslaget och spelat till sig en ordinarie plats ute till höger på Lagerbäcks mittfält.

Men nu börjar debatten om har man ska få ut det bästa ur den yngste Elm-broden dra igång.

Att Rasmus Elm förmodligen är den mest lovande spelare Sverige producerat sedan Zlatan Ibrahimovic är de flesta överrens om.

När de två spelat samtidigt i årets landskamper har man tydligt kunnat se tendenser på att Elm och Ibrahimovic har en unikt sätt att tänka fotboll på och således även kunna samarbeta sinsemellan.

Därför är det inte konstigt att det nu börjar höjas röster på att Elm och Ibrahimovic ska ges möjligheter att optimera detta samarbete på.

Hasse Backe säger till Sportbladet att han i framtiden vill se Rasmus Elm i en släpande roll bakom Zlatan Ibrahimovic.

Och Sportbladets egen Robert Laul menar att Elm ska byta kant och gå till vänster i en fri roll i det spelsystem som används idag.

Personligen är jag nog beredd att hålla med den senare. Främst för att vi saknar tillräckligt bra offensivt inriktade yttrar för Backes förslag.

Och med tanke på att vi idag har en mycket offensivt inriktad vänsterback i Behrang Safari skulle landslaget kunna bjuda på en hel del fina kombinationer när Elm vandrar inåt i banan. Speciellt då Zlatan gillar att komma ut och understödja på vänsterkanten.

Att man om man väljer att spela Rasmus Elm till vänster även bereder plats för Sebastian Larsson, som inlett Premier League säsongen på ett mycket fint sätt, är så klart också ett gott skäl.

Larsson var i den senaste matchen mot Tottenham riktigt bra och låg bakom många av Birminghams farligheter. En spelare med Premier League tempo i kroppen som dessutom är i bra form är precis vad ett svenskt landslag behöver i dagsläget.

Nu blir nog uppställningen på mittfältet som den jag skrev om igår, men ju mer man tänker på det, desto mer hoppas jag på ett mittfält bestående av från vänster; Rasmus Elm, Kim Källström, Anders Svensson och Sebastian Larsson.

Känns spontant som ett bra balanserat mittfält!

Tags:

Comments are closed.