Startelvan mot Danmark…

Nu börjar det dra i hop sig. Det är inte utan att man känner hur nervositeten börjar krypa på. Sverige kommer att gå för tre poäng mot ett skadedrabbat Danmark och känslan är att det här vinner vi.

Förutsättningarna är de allra bästa. Hemmaplan, Zlatan i högform, ett ordinarie manskap, och framförallt, ett Danmark i spillror.

Danskarna saknar de offensiva krafterna Sören Larsen – Toulouse, Jon Dahl Tomasson – Feyenoord, men mest kännbara är alla avbräck i de bakre leden.

Leon Andreasen – Fulham, Per Kröldrup – Fiorentina, Martin Laursen – slutat på grund av skada (Aston Villa), Mikael Jacobsen – Ålborg samt Daniel Jensen – Werder Bremen.

Utöver det finns det ett stort frågetecken för den kanske viktigaste spelare, Liverpools elake mittback Daniel Agger som om han är frisk kommer få uppgiften att pocka ned Zlatan Ibrahimovic.

I svensklägret är det bara Markus Rosenberg, Erik Edman och Rami Shaaban som dras med skador. Edman och Shaaban har ju varit borta från landslaget en tid medan Rosenberg tvingades kasta in handuken när landslaget samlades i början av veckan.

Startelvan i den viktiga landskampen är i stort sett klar redan nu. De enda frågetecknen är väl vem som tar vänsterbackplatsen. Adam Johansson som spelade strålande i Portugal, Behrang Safari som gjorde detsamma på Råsunda mot samma motstånd eller den som har bäst koll på danskarna, FC Köpenhamns Oscar Wendt. Vi tror på den senare.

I övrigt kommer Lagerbäck och Andersson att ställa följande elva på benen på lördag klockan 20.

Andreas Isaksson – Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Oscar Wendt – Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström, Christian Williamsson – Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic

Hur matchen slutar?

Vi tror stenhårt på Sverige och tippar 2-0 efter mål av Zlatan Ibrahimovic och Rasmus Elm!

Comments are closed.